úterý 5. července 2016

[bestiář] Girallon

Vždycky se mi líbil koncept Girallonů v DnD, přišel mi velmi exotický a tajemný. Ale vždy mi přišli jako něco víc, než jen obyčejná zvířata, spíše jako národ. Takže jsem si je nakreslil, a sepsal k nim nějaké to pozadí.



Girallonská říše
Hluboko v džunglích se skrývají kamenné ziguraty obývané rasou čtyřrukých opic a jejich lidských následovníků. Girallonové jsou více než jen silná stvoření obdařená dvěma páry rukou, mají složitou kulturu uctívání jejich boha, larvy-duše Nycramy, která se skrývá ve všem živém, i ve světě samotném. Tato larva se probouzí až po smrti své schránky, kdy jí osídlí novým životem, a požehná nesmrtelností.

Girallonové jsou vedeni svými duchovními vůdci k tomu, že musí kultivovat své těla, a být připravena na jejich odchod, aby skrz jejich mrtvé schránky mohl jejich bůh k nim promlouvat, a mohli tak nakonec dosáhnout jeho úplného probuzení do tohoto světa tak, že jej zahubí.

Girallonové nežijí ve svých městech sami, ale často jsou tam i lidské domorodé kmeny, kteří jim slouží za dar nesmrtelnosti, a tak se tam nacházejí jak jejich živý příslušníci, tak i jejich nemrtvé zombie schránky.

Girallon
Úroveň: 4
Požkození: 2x 1k6 (ohromná síla jejich mnoha pěstí)
Obrana: 12 (tuhá kůže)
Záchrana: 13
Morálka: 5 (nebojí se smrti)

Girallonové jsou mohutní, samci dorůstají v dospělosti dvou a půl metru, a váhy až 250 kilo. Často zdobí svá bílá chlupatá těla rituálním symboly nakreslenými krví, a různorodými šperky.

Inteligentní: někteří girallonové používají zbraně, je možné potom prohodit zranění dle zvolené zbraně (často rituální palice, buď dvě malé (2x1k8), či jedna velká (1k12).

Mohutné paže: hod 1 na jakékoliv kostce na zranění si přehazují.

Mnoho rukou: pokud girallon zasáhne oběma útoky, chytne svou oběť, a příští kolo, pokud ta nehodí hod na záchranu jí udělí zranění oběma rukama bez hodu na útok.

Šaman boha Nycramy: ti nejvěrnější učení boha larvy dokáží oživit mrtvá těla padlých bratří a spolubojovníků a umí sesílat nějaká kouzla. Jmenovitě "oživ tělo", "oslab tělo" a "rozkaž".

Náhodné tabulky [k6]
Následují tři tabulky.
První udává skupinky při náhodném setkání.
Druhá udává jejich cíl, aby ono náhodné setkání mělo "duši".
Třetí udává postavami oblíbený "loot" tématický pro girallonskou říši. Cena je vzestupná.

Náhodná setkání...
1 - Lovecká skupina lidí (1k6) vedená jedním girallonem.
2 - Girallonský šaman chráněný zombie gardou (1k6).
3 - Dva girallonští válečníci. (na následující tabulce se doporučuje možnost "3").
4 - Nemrtvý lidský šaman prolezlý larvami, které dokáže vychrlit z úst na své nepřátele. A larvami prolezlé nemrtvé opice (2k4) které ho poslouchají.
5 - Skupina mladých girallonů (1k3) s úrovní 3.
6 - Procesí domorodých vesničanů (2k6+2), jeden z nich byl požehnán a má čtyři ruce.

...a o co jim jde
1- Vyhrabávají hroby obyvatel jiné vesnice, aby je mohli přinést šamanovy, a ten je pak požehnal nesmrtelností.
2 - Sbírají larvy masožravých moskytů, které pak požehnají a následně jimi infikují jídlo zvěře po pralese, a sklady potravin jejich nepřátel.
3 - Souboj cti. Bojují až na smrt, zabitý oponent se po 1k3+1 kolech zvedne jako zombie.
4 - Rozhodli se že uctívání Nycramy není pro ně, a utíkají před svými. Jsou po těžkém boji, a proto mají všichni pouze polovinu životů, a v patách jim jsou dvě skupinky lovců (hod 2x na tabulce náhodných setkání). Budou rádi za pomoc postav.
5 - Zaklesnuti v souboji se svými nepřáteli. Například domorodci z jiné vesnice, či jejich přirozených nepřítelem, jedním z posledních hrdých válečníků, obrovským "slonomužem". (Dodatek: A)
6 - Zakládají požár odlehlé části pralesa, aby přiblížili smrt tohoto světa, a příchod jejich boha.

Poklady z říše opic
1 - Měch na vodu z kůže exotického zvířete. Například bílého tygra.
2 - Sbírka pomalovaných lebek drobných zvířat jako jsou opice či hadi. Morbidní sběratel či domorodý šaman by v nich určitě našel zalíbení.
3 - Kamenná deska zdobená textem a výjevy z učení Nycramy. Dala by se prodat jako umělecký předmět. Možná obsahuje temné tajemství.
4 -  Šperky ze vzácných kovů, polodrahokamů a vyřezávaných kostí.
5 - Vyšívaný váček s motivy mrtvých plný šedého  prachu. Je v něm Popel Mrtvých, který když vdechnete tak z vás do příštího úsvitu udělá nemrtvé. Je v něm dávek jako je počet členů družiny +1k4.
6 - Jednoruční girallonská rituální palice (pro girallona, takže pro lidi je to obouruční zbraň). Dokáže toho, kdo s ní byl zabit oživit jako zombie loajální tomu, kdo jej zabil, dokud bude vlastnit palici. Zvládne udržet "naživu" jednu zombie.

Dodatek: A
"Slonomuž" je obrovský humanoid s rysy slona, pocházející z planety Yagu, a jmenuje se Yag-kosha. Před mnoha eóny přiletěl se svou rasou na tento svět, když byl jejich zničen přisluhovači Nycramy, kteří jej kvůli němu zahubili. Od té doby bojuje za to, aby tento osud nepotkal další svět, ale nyní je nejspíš již jen osamělým bojovníkem, a možná posledním ze své rasy.

Žádné komentáře:

Okomentovat